Popis obveznih i izbornih predmeta i modula unutar stručne jezgre s brojem sati nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem bodova po ECTS sustavu
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 1. | |||||||
Semestar: 1. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Prehrambena epidemiologija | 1. | 20 | 30 | 0 | 5 % | 4 | obvezni |
Potrošač, hrana i prehrana | 1. | 15 | 30 | 20 | 5 % | 5 | obvezni |
Toksikologija hrane | 1. | 30 | 15 | 30 | 5 % | 6 | obvezni |
Metode za procjenu kakvoće prehrane | 1. | 20 | 0 | 45 | 0 % | 5 | obvezni |
Imunologija za nutricioniste | 1. | 15 | 15 | 0 | 5 % | 3 | obvezni |
Izborni predmeti A | 1.-3. | 7 | izborni | ||||
Godina studija: 1. | |||||||
Semestar: 2. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Dijetoterapija | 2. | 37 | 18 | 32 | 15 % | 7 | obvezni |
Toksikološki aspekti pripreme hrane | 2. | 20 | 15 | 0 | 5 % | 3 | obvezni |
Metodika znanstvenog rada i zaštita intelektualnog vlasništva | 2. | 10 | 6 | 9 | 5 % | 2 | obvezni |
Nutrigenomika | 2. | 20 | 15 | 20 | 20 % | 5 | obvezni |
Biokemijska funkcija vitamina i iona u hrani i prehrani | 2. | 30 | 0 | 0 | 15 % | 4 | obvezni |
Izborni predmeti A | 1.-3. | 9 | izborni | ||||
Godina studija: 2. | |||||||
Semestar: 3. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Menadžment | 3. | 30 | 30 | 0 | 4 | obvezni | |
Edukacija i komunikacijske vještine u nutricionizmu | 3. | 30 | 0 | 30 | 5 % | 5 | obvezni |
Dijetetika i prehrana u pedijatriji | 3. | 20 | 20 | 12 | 5 % | 5 | obvezni |
Izborni predmeti A | 1.-3. | 10 | izborni | ||||
Izborni predmeti B | 3.-4. | 5 | izborni | ||||
Godina studija: 2. | |||||||
Semestar: 4. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Hrana, prehrana i zdravlje | 4. | 20 | 15 | 0 | 5 % | 5 | obvezni |
Izborni predmeti A i B | 3.-4. | 6 | izborni | ||||
Diplomski rad | 4. | 20 | |||||
IZBORNI PREDMETI A | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Osnove mjernih metoda u znanosti o prehrani | 1. i 3. | 10 | 15 | 15 | 20 % | 3 | izborni |
Tradicionalni načini prehrane | 1. i 3. | 20 | 15 | 15 | 5 % | 4 | izborni |
Međudjelovanje esencijalnih i toksičnih elemenata | 1. i 3. | 10 | 15 | 0 | 10 % | 2 | izborni |
Probiotici i starter kulture | 1. i 3. | 16 | 0 | 23 | 20 % | 3 | izborni |
Prehrambeni aditivi | 1. i 3. | 20 | 15 | 0 | 5 % | 3 | izborni |
Dodaci prehrani | 1. i 3. | 15 | 13 | 10 | 5 % | 3 | izborni |
Crijevna mikrobiota, prehrana i zdravlje | 2. i 4. | 22 | 10 | 17 | 20 % | 4 | izborni |
Biološki aktivne komponente u hrani i mehanizmi djelovanja | 2. i 4. | 26 | 8 | 12 | 10 % | 4 | izborni |
Trajnost upakiranih proizvoda | 2. i 4. | 15 | 15 | 0 | 5 % | 3 | izborni |
Primijenjena analiza podataka | 2. i 4. | 10 | 15 | 15 | 10 % | 3 | izborni |
Modificirane masti i ulja | 2. i 4. | 20 | 9 | 6 | 5 % | 3 | izborni |
Nova hrana | 2. i 4. | 30 | 30 | 0 | 5 % | 5 | izborni |
Osnove dijabetološke dijetoterapije | 2. | 20 | 20 | 32 | 10 % | 5 | izborni |
Prehrana osoba starije dobi | 2. i 4. | 15 | 10 | 10 | 10 % | 3 | izborni |
Enteralna i parenteralna prehrana | 3. | 18 | 10 | 8 | 8 % | 3 | izborni |
Sigurnost hrane | 2. i 4. | 20 | 15 | 0 | 0 % | 3 | izborni |
izborni A predmeti diplomskog studija Prehrambeno inženjerstvo | 1.-3. | ||||||
IZBORNI PREDMETI B | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina | 4. | 20 | 7 | 8 | 10 % | 3 | izborni |
Senzorika i analitika vina | 4. | 20 | 0 | 15 | 10 % | 3 | izborni |
Računalni alati za modeliranje prehrane ljudi | 3. | 10 | 5 | 25 | 5 % | 3 | izborni |
Uloga nutricionista u sustavu zdravstvene zaštite | 3. | 6 | 17 | 0 | 10 % | 2 | izborni |